dimarts, 28 de febrer del 2023

Via Griso-Valera (210 m. V+/A2) a l'Asiàtica (Montserrat)

Itinerari que malgrat seguir una línia de fissures força lògica i contínua, la qual no deixarem fins el final de les dificultats, pràcticament no es repeteix (durant els deu primers anys, després de la primer ascensió, només es van contar tres repeticions). Tot i la seva bellesa trobarem algun tram amb roca discreta, parant especial atenció al tercer llarg, ja que fa anys un gran despreniment va modificar totalment la seva fisonomia: el que abans era una fàcil xemeneia avui dia és una precària i llarga llastra a equipar on vam patir moments de tensió al notar com alguna assegurança s'afluixava perquè la fissura s'expandia subtilment al pitonar-la. Sens dubte, una ruta que pot considerar-se una joia de la muralla nord de Frares Encantats, això sí, tenint present els seus peròs. Ah, i no us oblideu de gaudir de la bucòlica lleixa de la primera reunió, una de les més còmodes del massís, amb unes vistes fantàstiques, i de la curiosa formació calcària abans d'arribar a la tercera reunió.

Diedre precari a l'inici de la via (V+/A1)

Primers metres del segon llarg (A2)

La delicada llastra del tercer llarg (A2)

Burí precari a la tercera reunió

El darrer llarg de la via (Ae/A1+)

Posta de sol des del cim de l'Asiàtica

DADES DE LA VIA:

Grau obligat: V+

Material utilitzat: joc de tòtems, càmalots 3 i 4, mig joc de tascons, 12 pitons variats (5 universals, 6V i 1Z), una plaqueta recuperable, falquetes de fusta i bagues savineres.

Horari: poc més de 9 hores.

Cordada: Edgar Tous i Pau Tomé.

Ressenya de la via: (retocada, del blog La noche del loro, d'en Luis Alfonso Luichy).

RESSENYA DE LA VIA GRISO-VALERA

2 comentaris:

  1. Hola Pau. I aquestes R's....amb aquests burins tant precaris, es poden reforçar bé?.
    Salut,
    Víctor

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Víctor. A quasi totes les reunions hi ha un burí nou. I a més, es poden reforçar bé. Per les reunions no s'ha de patir.
      Salut!.

      Elimina