dimarts, 16 d’octubre del 2018

Via Ciencia ficción (230 m. V+/A2) a la Paret dels Diables (Montserrat)

Interessant itinerari de principis dels anys 80 que recorre el pany de paret just a la dreta de la via GAM. De fet, comparteix el seu segon llarg. És una escalada combinada de tipus clàssic, amb passos obligats en lliure i en artificial, i amb un inici força brut i més difícil del que diu la ressenya original. Menció especial al cinquè llarg, on ens les haurem amb una fissura aèria i poc equipada. I atenció al darrer llarg, una placa de 45 metres amb només 5 assegurances (una quasi bé al final, així que feu els càlculs de l'"aire" que hi ha entre elles) i menys fàcil del que voldríem quan tenim tota la timba sota els peus. Per acabar, una darrera informació: la via s'ha fet totalment en lliure (fins a 8a). Chapeau!!.

Arribant a la tercera reunió
En Jaume a la tercera reunió
En un tram de l'aeri quart llarg (A2e)
Darrers metres del quart llarg (A2e)
Al cim de la Paret dels Diables després d'escalar la via Ciencia ficción
DADES DE LA VIA:

Grau obligat: V+

Material utilitzat: aliens, camalots fins el 2, tascons, bagues savineres, cordinos per a merlets i tres pitons variats (1V, 1U i 1 universal). 

Horari: unes 8 hores.

Cordada: Jaume Prat i Pau Tomé.

Ressenya de la via: (actualitzada a partir de la ressenya de la pàgina web La noche del loro, d'en Luis Alfonso Luichy):

 
RESSENYA DE LA VIA CIENCIA FICCIÓN

7 comentaris:

  1. La vaig fer en solitari en 9 hores.Sempre m`ha semblat una gran via. Dona records al Jaume pratde part meva siusplau!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En solitari i en 9 hores!!. Déu n'hi do!!. Molt bé. Ok, li donaré records al Jaume de part teva. Fet.

      Elimina
    2. no hi ha res com ser jove....Merci!

      Elimina
    3. revisant els papers,vaig entrar per la gam.

      Elimina
    4. Quan s'és jove tot sembla més fàcil...
      Entrar per la GAM és trampa, jejeje. Vam estar una hora entre els dos només per superar el primer llarg!.

      Elimina
    5. abans hi havia una cadena al primer llarg i a la punta hi havia una chapa amb el nom de la via.O vaig trobar ilegal i ferratero i vaig entrar per la gam.envcara hi es? si no hi es, per això us va costar! era d`uns 10 mts...

      Elimina
    6. Que va Paca, no hi havia ni cadena ni res. Ja m'estranyava a mi que estés tan difícil aquest primer llarg. Ara ho entenc. Merci per la info!!.

      Elimina