dimarts, 15 de gener del 2019

Via Oferta especial (190 m. 6a/A2) al Serrat dels Monjos (Montserrat)

Excel·lent itinerari en un vessant montserratí ben assolellat, ideal pels dies més freds de l'any, amb escassíssima informació a la xarxa, i errònia, ja que quasi tota l'existent assenyala de manera incorrecta el traçat del tercer llarg. A més a més, hem entrat per la via original, un curt artificial força tens i totalment desequipat (ja he fet esment diversos cops en aquest blog que mai he entès fer una via a mitges). A destacar el sorprenent i estètic segon llarg (un aeri flanqueig), i l'exigent i obligada placa del tercer llarg, els quals representen una bona demostració del "savoir fer" dels seus obridors: en Armand Ballard i el desaparegut Fredi Parera. Sens dubte, una de les millors escalades de la zona (opinió personal).

Passat l'A2 del primer llarg (Vº)
El tens primer pas de la via
























A la travessa del segon llarg (6a/Ae o 6c)
Finalitzant el segon llarg (6a/Ae o 6c)
A la difícil i obligada placa del tercer llarg (6a)
DADES DE LA VIA:

Grau obligat: 6a

Material utilitzat: aliens (semàfor) i camalots del 0,5 al 3. Per fer l'entrada original afegir algun tascó i 2 pitons (2V mitjanes).

Horari: poc més de 4 hores.

Cordada: Lluís Parcerisa i Pau Tomé.

Ressenya de la via: (de l'Armand Ballart):
 
RESSENYA DE LA VIA OFERTA ESPECIAL

4 comentaris:

  1. He vist el teu comentari a Blocempotrat. A l'inici del tercer llarg ens vam liar i vam tirar recte amunt, evitant les plantes per l'esquerra (aquí la topo d'en Ballart no ens va ajudar massa perquè ho dibuixa així). Després a mig llarg vam haver de rectificar per anar a buscar els espits que es veien a l'altre costat de l'esperó.

    Veig que només li dones 6a obligat. És molt apretat. Creus que el flanqueig del 2n llarg es por fer en 6a/A0?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Albert. En el tercer llarg no s'ha d'anar ni per l'esquerra ni per la dreta de les plantes. No va per aquesta placa la via (per allà va la Picnic). Des de la segona reunió s'ha d'agafar directament una fissura un pel a la dreta que de seguida et porta a la difícil placa de l'altra banda de l'esperó.
      Respecte al grau obligat de la via, és el que ens va semblar. A mi em va tocar el llarg del flanqueig, i el vaig poder trampejar amb algun alien (potser obligat 6a). En canvi, el darrer llarg de la via, que em va tocar de segon, el 6a em va semblar un pel més, però al company no. Com sempre, això dels graus és molt subjectiu.
      Bones escalades!!.

      Elimina
  2. Ostres!! Doncs amb el que dius encara em quadren menys les coses. Potser ens vam empanar i vam muntar reunió a la picnic? No sé, la veritat és que la vam fer una ttardde setembre i anàvem molt per feina...
    Vau fraccionar l'últim llarg? Em semblava impossible arribar fins al cim pel fregament de les cordes ...
    Bones escalades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que la ressenya de l'Armand no ho deixa gaire clar, però l'Oferta especial el que fa és evitar sempre la Picnic.
      Respecte el darrer llarg, no el vam fraccionar. Utilitzant la tècnica de doble corda el company va poder arribar a dalt de tot.
      Bones escalades també!!.

      Elimina