dissabte, 23 de març del 2024

Via Ernest Mallafré (90 m. 6b/Ao) al sector de la Cova de l'Arcada (Montserrat)

Lògic itinerari, a la dreta de la Cova de l'Arcada, obra de dos referents de l'escalada montserratina: en Armand Ballart i en Manuel Pérez "Lete". Recorre, envoltat de vies de caire esportiu, una evident fissura que fineix poc abans d'enllaçar amb un característic i marcat diedre que ratlla la paret. Per superar-lo haurem de fer front a una escalada exigent, amb un segona tirada dificultosa i compromesa, on només trobarem un únic espit com a material fix en els seus tres llargs (sense comptar els existents a les dues primeres reunions), a més a més d'alguns pitons de museu per facilitar la progressió. Recorregut dedicat a un dels pares de l'escalada catalana, en Ernest Mallafré, i una opció a considerar si el que volem és contrastar la diferència existent entre una escalada segura (observant els lluents parabolts de les vies properes) i una escalada incerta però plena d'autenticitat.

En ple diedre del primer llarg (Vº)

El difícil i compromès segon llarg (6b/Ao)

Un bon merlet en el segon llarg

A l'atlètic darrer llarg (6b)

DADES DE LA VIA
 
Grau obligat: 6b
 
Material utilitzat: totems del blau al taronja (repetint el groc i el verd), camalot núm. 3, bagues savineres i 2 pitons (1 universal i una 1V mitjans).
 
Horari: unes 3 hores (cordada de tres).
 
Cordada: Edu G. Palma, David Hita i Pau Tomé.
 
Ressenya de la via: (del blog Teràpia vertical, de l'Armand Ballart):
 

RESSENYA DE LA VIA ERNEST MALLAFRÉ

2 comentaris:

 1. naturalment falti...

  sempre m,havia preguntat per que no van obrir tot el diedre sencer,i veint el primer llarg, ara ho entenc...es molt xulo!

  ResponElimina
  Respostes
  1. De fet, ens vam fixar que el diedre que tu dius té pitons força antics en el desplom inicial, però desconeixem si es va acabar d'obrir o si és un antic projecte abandonat. De totes maneres, enlloc surt ressenyada cap via, per la qual cosa és probable que del desplom no es va passar.

   Elimina