dimarts, 18 de gener del 2022

Via Integral Flash Gordon (450 m. V+/A2) a la Paret dels Diables (Montserrat)

Bona combinació de dues vies que finalitza al mateix cim de la Paret dels Diables. A diferència d'altres integrals, aquesta recorre dos itineraris en la seva totalitat, aconseguint així una llarga escalada. Primerament ressegueix la clàssica via Reina-Sánchez del Ganivet dels Diables, la qual acaba en un marcat coll, punt on precisament té l'inici la següent via, l'Esperó de Llucifer, la cirereta del pastís. Excepte el curt llarg inicial, fàcil i de transició, els tres restants tenen el seu què: un llarg d'artifical de roca delicada i pràcticament net, un altre amb una fissura inicial atlètica i de bon equipar, i un darrer que s'enfila per una esplèndida aresta de roca excel·lent però on més val no mirar l'aire que hi ha entre els tres únics burins existents en quaranta metres de tirada, un dels quals situat al principi (feu els càlculs...). Finalment, només ens caldrà ascendir les rampes finals fins el cim. Sens dubte, una gran ascensió.

En els primers llargs de la via Reina-Sánchez (V+/Ao)

Finalitzant la via Reina-Sáncez (V)

L'arrogant Esperó de Llucifer

A l'artificial del segon llarg de l'Esperó de Llucifer (A2)

Inici fissurat al tercer llarg de l'Esperó (V+/Ao)

DADES DE LA VIA:

Grau obligat: V+

Material utilitzat: aliens (groc i vermell), joc complet de tòtems, camalots 3 i 4, dos pitons V, i bagues per a merlets

Horari: poc més de 6 hores 30 minuts (cordada de tres).

Cordada: Josep Climent, Alberto Palatchi i Pau Tomé.

Ressenya de la via: ressenya de Fermín de Martín (atenció, els graus són de principis dels anys 80 i, per tant, estan totalment desfasats. Depenent del pas, s'ha d'afegir entre mig i un grau més. Avisats esteu!).

RESSENYA DE LA VIA INTEGRAL FLASH GORDON

4 comentaris:

  1. Jo he fet les dues vies, pero per separat,en dies diferent...he fet l`integral?
    l`espero de lucifer la vaig fer sol i no la vaig trobar complicada, inclòs l`últim llarg...suposo que era per el fet de que estava de guarda de sta ceci i escalava cada dia a Montserrat. Felicitats per la repe!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si has fet o no la integral això ho haurà de dir el Patronat, jajaja...
      El darrer llarg no és complicat. Només has d'evitar caure. A veure Paca, la via no és ni molt menys extrema, però no la regalen pas. Quan eres guarda estaries a tope!!.
      Espero que algun dia tornis a fer un llibre de les teves escalades, tipus del que vas fer però no només de les Festes del Paca. Anima't!.
      Salutacions.

      Elimina
  2. Els pitons només els heu utilitzat en el llarg d'artifo de l'espero de Lucifer?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Albert. Sí, només en el segon llarg de l'Esperó. A tota la resta de la Integral no són necessaris. Bona escalada si hi aneu!.

      Elimina