dimarts, 13 d’abril del 2021

Via Jesús Barrientos (240 m. V+/A2) a la Paret dels Diables (Montserrat)

La Paret dels Diables sempre té un cert compromís però, tot i així, hi ha uns quants itineraris més o menys domesticats que són escalats amb assiduïtat. En canvi, hi ha d'altres que fa anys que no es repeteixen i dels quals no trobarem cap tipus d'informació a la xarxa, excepte alguna ressenya pretèrita. És el cas de la Jesús Barrientos, una ascensió amb un rocam generalment precari, amb poques assegurances i força malmeses pel pas del temps, i on haurem de ser destres en l'ús del martell per reeixir en l'escalada. Tanmateix, és un dels traçats més suggestius i complets d'aquest pany de la paret, i sens dubte ens deixarà més que satisfets.

Panoràmica des del segon llarg (V+/A1)

En l'ombrívol tercer llarg (V+)

Arribant a la tercera reunió (Ao)
Iniciant el sisè llarg (Vº/V+)
Algunes assegurances precàries de la via

DADES DE LA VIA:

Grau obligat: V+

Material utilitzat: aliens (del blau al vermell), camalots (del 0,5 al 2), tascons, bagues de diferent diàmetre, 1 plaqueta recuperable, 7 pitons variats (4V i 3 universals) i alguna falqueta de fusta.

Horari: unes 9 hores.

Cordada: Armand Ballart i Pau Tomé.

Ressenya de la via: (de l'Armand Ballart):

RESSENYA DE LA VIA JESÚS BARRIENTOS

2 comentaris:

  1. Malegro per l,Armand,aquesta li faltava.el llarg omrivol el vaig trobar mes dificil...la resta tot artifo....felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No li faltava. L'Armand ja l'havia escalat tres cops de jove, el darrer fa uns 40 anys, i li feia il·lusió tornar-la a repetir després de tant de temps.
      El llarg ombrívol és una mica relliscós.
      Salutacions, i ja m'explicaràs com va aquella ascensió de la qual em vas parlar...

      Elimina