dilluns, 2 de juliol del 2018

Via Cementiri d'elefants (200 m. 6a/A1) a l'Agulla del Centenar (Montserrat)

La regió dels Frares Encantats sempre m'ha semblat un indret encisador, sobretot el seu vessant nord,  conformat per una gegantina muralla de moles pètries que semblen congelades en el temps. Una cinquantena d'itineraris recorren les seves verticals parets, però amb prou feines una dotzena són recorreguts amb més o menys assiduïtat. La resta queden pràcticament en l'oblit, com és el cas de la via Cementiri d'elefants, una ruta feréstega i salvatge que ressegueix un diedre força evident i que acaba en una difícil xemeneia. I un avís: no hi aneu si teniu aversió a la roca delicada i als trams herbosos, tot i que vosaltres us ho perdreu.

En el segon llarg (A1)
Panoràmica des de la segona reunió
La difícil xemeneia del sisè llarg (6a)
En els darrers metres de la via
DADES DE LA VIA:

Grau obligat: V+/6a

Material utilitzat: aliens (groc i vermell), camalots del 0,5 al 4 (útil el 5), bagues savineres i 6 pitons (4 universals, 1V i 1U).

Horari: unes 5/6 hores.

Cordada: David Hita i Pau Tomé.

Ressenya de la via: (retocada a partir de la ressenya de l'Armand Ballart):


RESSENYA DE LA VIA CEMENTIRI D'ELEFANTS

8 comentaris:

  1. D`aquesta via, he fet el tercer i els 2 ultims llargs per que coincideixen amb la via de la dreta que si he fet (lafesta del miguelon).Al tercer llarg, que es senzill, ja vaig flipar...la resta deu ser un mon!!! frelicitats per la repe,no conec ningú que l`hagi fet...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Paca. De fet, tenia una repetició, d'en David Hita i en Joan Maria Vendrell, de fa ja uns anys. I aquest cop en David l'ha tornat a repetir amb mi perquè volia actualitzar la informació per a la seva futura guia, ja que no se'n recordava bé de la via. Massoca en David: de dues repeticions que té la via, les dues són d'ell.
      Via molt salvatge, però segur que menys que moltes que has fet tu.
      Salutacions!!.

      Elimina
    2. en David es unic.Estic al cas de la nova guia, també l`hi he pasat info.BONES ESCALADES!

      Elimina
    3. A més a més, també vam aprofitar per fer la variant "La reina de l'electroxoc", que déu n'hi do aquesta (no sabem si tenia alguna repetició).
      Bones escalades també!!.

      Elimina
    4. aquesta heu fet la segona fijo...

      Elimina
    5. És probable perquè no sabem de ningú que l'hagi feta.

      Elimina
  2. Ei tropa, aquesta via la vàrem fer amb el Narcís Raspall i el Jesús al setembre del 2004. No sabem si era la segona...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Husa. A quina et refereixes, a la via Cementiri d'elefants o la via La reina de l'electroxoc?. En tot cas ja li preguntaré a l'Hita quan va fer la primer.

      Elimina